Jadłospis zimowy

1.

śniadanie

chleb mieszany, masło, łopatka pieczona, ogórek świeży, kawa zbożowa

II śniadanie

winogron

obiad

marchwianka, naleśniki z serem jabłkiem i jogurtem, świeże rzodkiewki, kompot

podwieczorek

bułki musli, masło, ser żółty, rzeżucha, pomidor, kakao

2.

śniadanie

bułka graham z serkiem topionym i rzodkiewką, kakao

II śniadanie

jabłko

obiad

barszcz czerwony, placki drobiowe, ziemniaki, marchew duszona z groszkiem, kompot

podwieczorek

chleb mieszany, masłołopatka pieczona, ogórek, bazylia, kawa zbożowa na mleku

3.

śniadanie

bułka żytnia, twarożek z ziołami, rzodkiewka, ogórek, kakao

II śniadanie

papryka świeża

obiad

ogórkowa z ziemniakami, klopsiki wieprzowo-wołowe, kasza jęczmienna, buraczki duszone, kompot

podwieczorek

chleb mieszany, masło, schab pieczony, pomidor, bazylia, kawa zbożowa

4.

śniadanie

chleb mieszany, jajko na twardo, szczypior/rzeżucha, masło, kakao

II śniadanie

marchew świeża

obiad

porowo-ziemniaczana, schab gotowany, kasza gryczana, surówka z kolorowej papryki, kompot

podwieczorek

chleb mieszany, masło,  pasztet, ogórek, szczypior, kawa zbożowa na mleku

5.

śniadanie

płatki owsiane na mleku, chleb z masłem i miodem

II śniadanie

jabłko

obiad

brokułowa, ryba smażona, ziemniaki, ogórek korniszon, kompot

podwieczorek

chleb mieszany, masło, schab pieczony, papryka, kawa zbożowa na mleku

6.

śniadanie

chleb mieszany z masłem i żółtym serem, rozmarynem i pomidorem, mleko

II śniadanie

banan

obiad

rosół z makaronem, potrawka z kurczaka, ziemniaki, surówka z marchewki i jabłka, kompot

podwieczorek

chleb razowy, masło, schab pieczony, ogórek, bazylia, kawa zbożowa na mleku

7.

śniadanie

chleb mieszany, masło, pastella rybna, papryka, ogórek, herbata lipowa

II śniadanie

marchew świeża

obiad

pomidorowa z ryżem, gałki z mięsa drobiowego, ziemniaki, brokuły z wody, kompot

podwieczorek

bułka musli, masło, ser żółty z natką pietruszki, kakao

8.

śniadanie

bułka graham z twarożkiem i pomidorem, kakao

II śniadanie

jabłko

obiad

kalafiorowa, podudzie z kurczaka pieczone, ryż, marchewki mini junior duszone, kompot

podwieczorek

chleb razowy z masłem ziołowym i ogórkiem, mleko

9.

śniadanie

bagietka, masło, miód/dżem niskosłodzony, mleko, marchew świeża

II śniadanie

ananas świeży

obiad

włoska jarzynowa (cukinia, seler naciowy, marchew, cebula, fasola biała, ziemniak), pulpeciki a la gołąbki (z mięsa mieszanego z kapustą i świeżymi pomidorami), ziemniaki, kompot

podwieczorek

chleb mieszany, masło, schab pieczony, pomidor, natka pietruszki, kawa zbożowa na mleku

10.

śniadanie

chleb razowy, masło, schab pieczony, ogórek, kawa zbożowa na mleku

II śniadanie

papryka świeża

obiad

krupnik, figurki rybne, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, kompot

podwieczorek

chleb mieszany, masłopasztet, ogórek, kawa zbożowa na mleku

wg Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom… poz 1154 oraz Załącznika II do rozporządzenia informuję, że produkty oznaczone podkreśloną czcionką należą do grup środków alergizujących